(C)ineparmenos (M)ovies (D)ata (B)ase
812 Ταινίες 2139 Ηθοποιοί 628 Σκηνοθέτες 1576 Σεναριογράφοι

Κριτήρια Ταξινόμησης

 Σελίδες 18 / 28 , Ταινία: 512 / 812

    Yes Man
The Day the Earth Stood Still
    Ip Man
    Καλά κρυμμένα μυστικά, Αθανασία
    Bolt
    Quantum of Solace
    Madagascar: Escape 2 Africa
    Changeling
    RocknRolla
    What Just Happened
    Three Monkeys
    The Duchess
    Mutant Chronicles
    Zeitgeist: Addendum
    Nights in Rodanthe
    Ghost Town
    Righteous Kill
    The Life Before Her Eyes
    Kung Fu Killer
    The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor
    Stargate: Continuum
    The X Files: I Want to Believe
    The Dark Knight
    Mamma Mia!
    Journey to the Center of the Earth
    Hancock
    WALL·E
    Get Smart
    The Incredible Hulk
    Sex and the City

Πληροφορίες
Trailer
Cineparmenos
Αναφορά Λάθους
Ζητήστε μια ταινία
Σχολιαστέ την σελίδα
Προσθήκη στην λίστα μου


The Day the Earth Stood Still

Πρώτη Προβολή: 2008 Δεκεμβρίος 12, PG-13 , λέπτα: 104 , Βαβμολογία: 40

«Η Μέρα που η Γη σταμάτησε»

Βασισμένο σε ταινία του 1951, σκηνοθεσίας Robert Wise και σενάριο Edmund H. North η ομώνυμη ταινία του 2008 προσπαθεί να αφυπνίσει οικολογικά έναν ολόκληρο πλανήτη. Είναι να απορεί κανείς πως ένα μερικώς προσαρμοσμένο σενάριο στα σημερινά δεδομένα καταφέρνει να μεταφέρει οικολογικά μηνύματα μετά από 57 χρόνια. Φυσικά η απειλή δεν είναι πλέον τα πυρηνικά όπλα αλλά η λανθασμένη βιομηχανική συμπεριφορά των τελευταίων 60 χρόνων. Μόνη σταθερή αξία η πλήρης αδιαφορία και ο εγωιστικός ανθρωποκεντρισμός.

Ένας μέτριος Keanu Reeves στο ρόλο ενός εξωγιήνου που έρχεται να μας μεταφέρει ένα απλό μήνυμα. «Δεν μπορέσατε να προστατέψετε την ζωή σε αυτό τον πλανήτη και έτσι θα αφανιστείτε». Απλό και ουσιώδες. Φυσικά η Αμερικανική κυβέρνηση ως εκπρόσωπος ολόκληρου του πλανήτη αποφασίζει να τον γράψει στα παλιά της τα παπούτσια και να τον φυλακίσει. «Ίσα μωρή χαμου…..» θα μπορούσε να απαντήσει ο φίλος εξωγιήνος που με την βοήθεια ενός πανύψηλου robot μας δείχνει ποιος είναι το αφεντικό. Η μουσική και η ανθρώπινη αγάπη θα τον κάνουν να αλλάξει γνώμη και να μας δώσει μια παράταση.

Τελικά η Γη δεν σταμάτησε να κινείτε. Είναι άλλωστε αδύνατο. Πολύ συχνά παρασυρμένη από την άκρως λανθασμένη ανθρωποκεντρική αντίληψη που μας θέλει κυριάρχους αυτού του κόσμου νιώθουμε ότι όλα γίνονται για εμάς. Ο πλανήτης κινείται χαμένος μέσα στους αιώνές και η ζωή αλλάζει συνεχώς μορφές αδιαφορώντας για την ύπαρξη μας, όσο σημαντική μπορεί εμείς εγωιστικά να την θεωρούμε.

Το μόνο που μπορεί να τρέχει ή απλά να μένει ακίνητο είναι η κοινωνία που έχουμε δημιουργήσει. Μεταλλασσόμενη και μεταβαλλόμενη, συνήθως από πολιτικές και κοινωνικές αποφάσεις, μπορεί να τρέχει εξυμνώντας τις αρετές μια εικονικής οικονομικής ανάπτυξής ή απλά να μένει ακίνητη αδιαφορώντας για την οικονομική εξαθλίωση κοινωνιών στον βωμό αυτής της εικονικής οικονομικής πραγματικότητας.

Και η βάση όλου αυτού του οικοδομήματος, ο καθένας από εμάς, ατομικές οντότητες που παράγουν υπηρεσίες και αγαθά για την υποστήριξη ενός συστήματος που απέχει έτη φωτός από τον κόσμο που μας περιβάλει.

Παραφράζοντας τον τίτλο «Η μέρα που η Γη σταμάτησε να κινείτε» σε «Η μέρα που η ανθρωπότητα σταμάτησε να κινείτε», ατενίζοντας με δέος και απορία την κοινωνία ηλιθίων που δημιούργησε, όπου ένα παιδί υποσιτίζεται στον ίδιο μέρος που η παιδική παχυσαρκία θεωρείτε ασθένεια.


Γλώσσα: English, Mandarin
Χώρα: USA, Canada
Βραβεία: 3 Βραβεία & 5 Υποψηφιότητες.
Βαθμολογία Imdb : 5.50
Ψηφοφορία Imdb: 133057
Κατηγορία: Drama , Sci-Fi , Thriller
Περισσότερα στο imdb


Πρωταγονιστές: Keanu Reeves , Jennifer Connelly , Kathy Bates , Jaden Smith

Σκηνοθεσία: Scott Derrickson

Σεναριο: David Scarpa , Edmund H. North

Τελευταίες Προσθήκες