Η Κούρσα ,  του Γιώργου Λεοντακιανάκου

   Ο Φρίξος θέλει να τελειώσει τη βάρδια στο ταξί πιο γρήγορα σήμερα για να δει μαζί με τον κολλητό τον αγώνα της ΑΕΚ στην τηλεόραση. Η τελευταία διαδρομή της ημέρας όμως θα τον βρει αντιμέτωπο με την Ελλη, μια ηλικιωμένη κυρία που «δεν βιάζεται», που θέλει να διασχίσει το κέντρο της πόλης για να θυμηθεί τα μέρη στα οποία έζησε τις ωραιότερες στιγμές της και να δει τη θάλασσα. Δύο διαφορετικοί κόσμοι συναντιούνται σε μια διαρκώς μυθολογικά αναπάντεχη σύγχρονη Αθήνα, καθώς ο Φρίξος θα επαναπροσδιορίσει τις προτεραιότητές του και αυτή η κούρσα θα του αλλάξει τη ζωή. Δεν συμβαίνει το ίδιο με το θεατή που βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα μεν ειλικρινές και καλοπαιγμένο (από τον Μάκη Παπαδημητρίου και την Εφη Παπαθεοδώρου) φιλμ που εξαντλείται στις (υπερβολικά) καλές του προθέσεις, προκρίνοντας την εύκολη συγκίνηση και ένα εύκολο μήνυμα χωρίς διάθεση για κάτι περισσότερο.

Μανώλης Κρανάκης,  https://flix.gr/


Οι μαθητές της Δράμας «διαβάζουν cinema»


«Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ»
5ο Νηπιαγωγείο Δράμας, 1ο Νηπιαγωγείο Προσοτσάνης και Νηπιαγωγείο Παρακοίλων Λέσβου.


    Η συνεργασία για τη δημιουργία της ταινίας μεταξύ των τριών νηπιαγωγείων έγινε στο πλαίσιο ενός ευρωπαϊκού eTwinning προγράμματος με τίτλο «European P.L.A.N». Στο πρόγραμμα πραγματοποιήθηκαν συνεργατικές δράσεις που ενέπλεκαν διάφορες μορφές τέχνης όπως ζωγραφική, φωτογραφία, λογοτεχνία, κινηματογράφο μέσα όμως, από μια περιβαλλοντική οπτική.

    Με την τεχνική Stop Motion Animation οι μαθητές παρουσίασαν την πιο εύκολη και πετυχημένη συνταγή για ένα καλύτερο μέλλον στον πλανήτη μας. Τα συστατικά της τόσο απλά που μπορεί να τα βρει ο καθένας! Σπόρος , Χώμα , Νερό, Ήλιο και Αγάπη! Όποιος την εκτελέσει θα έχει πραγματοποιήσει μια απλή Πράξη Ζωής. Γιατί η διατήρηση της υγείας του πλανήτη μας συνυπάρχουν με την αναγκαιότητα της επιβίωσης μας!

    Η ταινία συμμετείχε στον ετήσιο διεθνή μαθητικό διαγωνισμό δημιουργίας ταινίας μικρού μήκους «Cinema… διάβασες;» 2022 όπου απέσπασε το 1ο βραβείο  Animation νηπιαγωγείων τoν περασμένο Σεπτέμβριο.

dramafilmfestival.gr