Υπάρχουν εποχές σε αυτήν την πόλη που το θέατρο είχε μεγάλη ποικιλία. Οι τελευταίοι μήνες στην Λάρισα ήταν του θεάτρου. Και τι δεν είδαμε ….
 
•    Στο Νέο Θέατρο Τεχνών (Τζαβέλλα 1 & Εργ. Πρωτομαγιάς) είδαμε το «ΠΑΛΤΟ» . Το Κλασσικό Αριστούργημα του Νικολάι Γκόγκολ από το «Politheatro|performing arts» σε σκηνοθεσία και καταπληκτική ερμηνεία του Θοδωρή Γκόγκου. Σκεφτήκαμε πολλά για τα … γρανάζια του συστήματος και τις αλυσίδες μας …  (κείμενο του 1842 αλλά παρά την διασκευή,  τόσο επίκαιρο)

•    Στον ίδιο χώρο, είδαμε (… επιτέλους) από την Θεατρική ομάδα “Ατέρμονο” το θεατρικό έργο: «ΔΕΙΠΝΟ ΓΙΑ ΤΡΕΙΣ» βασισμένο στο έργο : «Η γυναίκα που μαγείρεψε τον άνδρα της» της Ντέμπι Ίστ. Εκεί είχαμε την ευκαιρία να γνωρίζουμε τον Γιάννη Γαλάνη και … τις γυναίκες του και θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε και πάλι λίγες ακόμα παραστάσεις. Ο Ιωάννης Γαλάνης  (ηθοποιός) με σπουδές Πληροφορικής στο ΑΠΘ και με μεταπτυχιακό στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, δεν άφησε ποτέ το θέατρο. Έχει συμμετάσχει σε έργα όπως «Τρωάδες» και «Ταρτούφος» και με την πρώτη ευκαιρία στην πόλη μας δείχνει το ταλέντο του στο «Δείπνο για τρεις» και σε άλλη μία  παράσταση που περιμένουμε.
    Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η σκηνοθέτιδα Ζγουρή Ειρήνη : «…Ένα έργο γροθιά στο στομάχι απέναντι στους αγώνες ισότητας των δυο φύλων και κατεπέκταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σε μια σαθρή και γεμάτη «τοξικότητα αρρενωπή κοινωνία», στην οποία η πατριαρχική νοοτροπία έχει ποτίσει τις ανθρώπινες συνειδήσεις και απειλεί άμεσα την γυναικεία αξιοπρέπεια. Το έργο είναι μια μαύρη κωμωδία, η οποία καυτηριάζει την αρσενική και θηλυκή τοξικότητα και τις συνέπειες που έχει η ψυχοφθόρα αυτή συμπεριφορά στις διαπροσωπικές σχέσεις ανάμεσα στα μέλη μιας οικογένειας αλλά και της κοινωνίας γενικότερα…» 
Διασκευή – Σκηνοθεσία: Ειρήνη Ζγούρη, Βοηθός Σκηνοθέτη: Μάνος Καβίδας, Έπαιξαν οι ηθοποιοί: Αναστασία Μιχαλούδη, Γιάννης Γαλάνης, Πολυξένη Τζανακούλη και μετά από αλλαγή , η φοβερή Βασιλική Δούφα
 
•    Είχαμε ήδη απολαύσει την κωμωδία του ΛΕΩΝΙΔΑ  ΤΣΙΠΗ   «ΔΙΧΩΣ ΦΡΕΝΑ..Η Εκδίκηση της Ιοκάστης..!!» σε σκηνοθεσία του Χρήστου Δημητριάδη

•    Παρακολουθήσαμε με πολύ ενδιαφέρον και έδωσε … τροφή για σκέψη και συζήτηση ο Σύλλογος Φίλων Θεάτρου «Αυλαία» με το σύγχρονο σπονδυλωτό έργο του Joel Pommerat «Η επανένωση της Βόρειας με τη Νότια Κορέα»  που ανέβασε στο «Νέο Θέατρο Τεχνών». Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση για το θεατρικό «… Με πικρό και άφθονο χιούμορ στα όρια του σαρκασμού καταδεικνύει τα αδιέξοδα των ανθρώπινων σχέσεων, την έλλειψη της αγάπης που είναι το βασικό συστατικό της επανένωσης του εαυτού μας με τους άλλους».
Έπαιξαν: Θεοδώρα Τσακνάκη, Δημήτρης Καραβασίλης, Κατερίνα Θεοδοσίου, Στέλιος Στεφάνου, Νίκος Ζαρκογιάννης, Αγάπη Κολοβού, Κωνσταντίνα-Ολγα Καραβασίλη, Ερμιόνη Παπαδούλη.

•    Εννοείται ότι δεν χάσαμε τα θεατρικά δρώμενα στον χώρο   +ΠΛΗΝ  του Ηρακλή Τσαφέτα  και φυσικά εμπνευστήκαμε και συζητήσαμε για πολύ ώρα τις παραστάσεις που πάντα προκαλούν με τα πολιτικά νοήματα και τις μοναδικές ερμηνείες  (…. είχαμε την τύχη να μην μας έρθει η μπάλα στο κεφάλι και να μην φάμε καμιά … αδέσποτη σφαίρα)  
 •    Για το Θεσσαλικό ….τι να πούμε …  Κορυφή !