Το 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας (9 έως 14 Μαΐου), το σημαντικότερο κινηματογραφικό γεγονός της Θεσσαλίας, έχει καθιερωθεί πλέον ως ένα από τα σημαντικότερα της Ελλάδας. Το Φεστιβάλ διεξάγεται κάθε χρόνο υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με τη συνεργασία του Δήμου Λαρισαίων και του Γαλλικού Ινστιτούτου και Σύμβουλο Διοργάνωσης την Alpha Marketing. Mία βεντάλια μικρού μήκους ταινιών από όλο τον κόσμο, σε ένα line up που χωρίζεται σε τρεις διαγωνιστικές ενότητες: Διεθνείς Παραγωγές, Εθνικές και Animation διατηρεί αναλλοίωτο τον χαρακτήρας του Φεστιβάλ, ο οποίος δεν έχει πάψει να συναρπάζει τους σινεφίλ. Συνολικά … περισσότερες από 80 ταινίες.

    Για μια ακόμη χρονιά, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, το Πανελλήνιο Μαθητικό Φεστιβάλ, με τη συνεργασία του Πολιτιστικού Κέντρου Εκπαιδευτικών Λάρισας το οποίο διεξάγεται ως παράλληλος διαγωνισμός, από το ξεκίνημα της κινηματογραφικής γιορτής, το 2009, με υπεύθυνο τον Αργύρη Γιουρούκη.

    Από το Ελληνικό Διαγωνιστικό ξεχωρίσαμε (εμείς) τα παρακάτω : 

    Beauty του Θάνου Λυμπερόπουλου, Cortazar των Αργύρη Γερμανίδη και Κατερίνας Στράουχ, Mea Filia της Χριστίνας Τσακμακά, Phelia της Έλια Καλογιάννη, Αλάσκα (Alaska) του Μιχάλη Γιαγκουνίδη, Ίσκιωμα (Iskioma) του Κώστα Γεραμπίνη, Νερό στον Άρη (Water on Mars) του Νίκου Παναγιωτόπουλου, Ο πελάτης (The client) των Αλέξη Ράμλερ & Τζέισον Άλι, Πρώτο μπάνιο (First swim) του Αλέξανδρου Κωστόπουλου, Το σπίτι τους (Their home) του Γιώργου Γκότζου


(… μήπως πρέπει να καθιερώσουμε - χορηγήσουμε  κι εμείς κάποτε ένα βραβείο κοινού ή ένα βραβείο στο μαθητικό φεστιβάλ …)