Βιβλίο του στιχουργού Λευτέρη Χαψιάδη, εμπνευσμένο από 25 γνωστά ελληνικά λαϊκά τραγούδια (εκδόσεις «Χειρόγραφο»). Θα το βρείτε μέσω τηλέφωνου στο 2310723010 ή μέσω e-mail : xeirografo@gmail.com και θα το αγαπήσετε.
Και για όποιον δεν γνωρίζει ότι γνωρίζει τα τραγούδια του Χαψιάδη, ας θυμηθούμε τα παρακάτω:  Μία είναι η ουσία (Χαρούλα Αλεξίου), Αυτός ο έρωτας , αυτό το αγόρι (Ρίτα Σακελλαρίου), Πήγα σε μάγισσες (Γλυκερία), Πίκρα και άδικο (Στέλιος Καζαντζίδης), Φαντασία μου πλανεύτρα (Πασχάλης Τερζής) ….
Σημείωμα του Λευτέρη Χαψιάδη:
Είμαι στιχουργός πεντακοσίων πενήντα τραγουδιών και συγγραφέας τριών βιβλίων. Γεννήθηκα στις Φέρες του νομού Έβρου τον Οκτώβρη του 1953. Οι γονείς μου ποντιακής καταγωγής και οι δύο. Ο πατέρας μου από τα Σούρμενα του Πόντου και η μητέρα μου από τη Σαμψούντα. Μεγάλωσα στα Κοίλα των Φερών, μέσα σε μια ευτυχισμένη οικογένεια και ήμουν το μικρότερο παιδί μετά τις δυο αδερφές μου, που με λάτρευαν. Στα 12 μου, ήρθαμε στην Αλεξανδρούπολη (στο περίπτερο της χήρας μάνας και ο Λευτέρης με ένα ραδιοφωνάκι) , όπου και τελείωσα το Γυμνάσιο. Η αγάπη μου για το τραγούδι ήρθε από πολύ νωρίς στη ζωή μου, αλλά στη Αλεξανδρούπολη ανακάλυψα το πικάπ και τους δίσκους βινυλίου (συλλέκτης παλιών δίσκων). Ο Λευτέρης Παπαδόπουλος είναι ο άνθρωπος που με μάγεψε. Η ζωή μου καθορίστηκε κυριολεκτικά από τους στίχους του και η αγάπη μου γι’ αυτόν με τράβηξε προς την Αθήνα. Ως φοιτητής στη Βιολογική σχολή του πανεπιστημίου Πάτρας, ασχολήθηκα με τη μελέτη του ρεμπέτικου τραγουδιού και ευτύχησα να γνωρίσω τους περισσότερους εκπροσώπους του. Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που βρέθηκα σε μια γενιά, που συνάντησε τόσους σημαντικούς ανθρώπους. Πρόλαβα και είδα τον Τσιτσάνη ζωντανό και το Μίκη Θεοδωράκη με το Μάνο Χατζιδάκι να οδηγούν το τραγούδι στον ουρανό. Ο Λευτέρης Παπαδόπουλος όμως, ήταν για μένα ο δημιουργός του Σύμπαντος. Ως στιχουργός στο τραγούδι μπήκα εντελώς τυχαία το 1983. Μπήκα να κάνω μία βόλτα στο μακρύ δρόμο του λαϊκού τραγουδιού. Τραγούδια μου τραγούδησαν οι πιο πολλοί Έλληνες τραγουδιστές  (Καζαντζίδης, Νταλάρας, Αλεξίου, Γλυκερία, Τερζής, Αγγελόπουλος και τόσοι άλλοι).
Πηγή : http://www.pontos-news.gr