Το Animasyros σβήνει τα δέκα του κεράκια και το γιορτάζει! Μια από τις σημαντικότερες διοργανώσεις με θέμα το animation (κινούμενα σχέδια) στον κόσμο, που ξεκίνησε ως ένα στοίχημα παρέας το 2008, τιμά την τόσο σημαντική επέτειο με ένα συναρπαστικό πρόγραμμα.
Από τις 27 Σεπτεμβρίου ως την 1η Οκτωβρίου, στο μαγευτικό νησί της Σύρου, θα προβληθούν περισσότερες από 200 ταινίες από περισσότερες από 30 χώρες σε 4 διαγωνιστικά προγράμματα (Διεθνές, TV & Commissioned Films, Μεγάλου Μήκους- Βραβείο Κοινού, Φοιτητικό Διαγωνιστικό), 3 πανοράματα (Διεθνές, Φοιτητικό & Ελληνικό), ειδικές προβολές και αφιερώματα.
Η κύρια θεματική του Animasyros έχει τίτλο «Evrόpi: 28 Αφηγήσεις Κινουμένων Σχεδίων για την Ευρώπη» («Evrόpi: 28 Animation Narratives for Europe») και στόχο να χαρτογραφήσει το σύγχρονο ευρωπαϊκό αφήγημα της τέχνης της εμψύχωσης στην Ευρώπη. Το αφιέρωμα, που συνδιοργανώνεται με την Αντιπροσωπεία της ΕΕ στην Αθήνα και υποστηρίζεται από ξένες διπλωματικές αποστολές, περιλαμβάνει 28 ταινίες από τα ισάριθμα κράτη-μέλη και θα κορυφωθεί με τη διοργάνωση κεντρικής συζήτησης για τη θέση του οπτικοακουστικού τομέα στην Ευρώπη το Σάββατο 29/9 στο θέατρο Απόλλων.

http://news247.gr/eidiseis/psixagogia/cinema/animasyros-to-diethnes-festival-animation-ginetai-10-etwn.4863455.html