6ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΦΑΝTΑΣΙΑΣ & ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

 

Με πρωτοφανή επιτυχία ολοκληρώθηκε την Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2011 το 6ο SFF-rated Athens που διεξήχθη στον κινηματογράφο ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟ FILMCENTER το διάστημα 10-16 Μαρτίου 2011. Με την απονομή των Βραβείων Κοινού και την κλήρωση για τα δώρα Κοινού έπεσε η αυλαία για το 6ο SFF-rated Athens, ενώ το πάρτυ που ακολούθησε με άφθονο αψέντι Xenta Absenta κράτησε μέχρι αργά, επισφραγίζοντας τον ενθουσιασμό του κοινού για τη φετινή διοργάνωση.
Το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Επιστημονικής Φαντασίας & Φανταστικού της Αθήνας που διοργανώνεται από την Αθηναϊκή Λέσχη Επιστημονικής Φαντασίας (ΑΛΕΦ) δικαίωσε φέτος το κοινό που το ακολουθεί πιστά τα τελευταία πέντε χρόνια, πετυχαίνοντας στην 6η διοργάνωσή του την πιο εντυπωσιακή μαζική συμμετοχή κοινού.
Η απονομή των Βραβείων Κοινού έλαβε χώρα την Τετάρτη 16 Μαρτίου στον κινηματογράφο ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΣ FILMCENTER αναδεικνύοντας τις καλύτερες συμμετοχές ταινιών σύμφωνα με τις 6 ειδικές κατηγορίες βραβείων του φεστιβάλ. Η μεγάλου μήκους ταινία “8th Wonderland”, η οποία μας έδειξε με εντυπωσιακό όσο και προκλητικό τρόπο τι θα μπορούσε να συμβεί αν τα κοινωνικά δίκτυα στο Internet εξελίσσονταν σε …εικονικές χώρες, αναδείχτηκε η μεγάλη αγαπημένη του Κοινού, καθώς κέρδισε τόσο το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας, όσο και το Βραβείο Σεναρίου.
Το Ελληνικό Κοινό αναγνώρισε τη μαεστρία του Sean Branney, χαρίζοντάς του το Βραβείο Σκηνοθεσίας για την ταινία «The Whisperer In Darkness». Tο Βραβείο Διχογνωμίας Κοινού, η παγκόσμια αποκλειστικότητα του SFF-rated Athens, με το οποίο βραβεύεται η ταινία που συγκέντρωσε τις πιο αντίθετες και ακραίες γνώμες, κέρδισε η ελληνική παραγωγή «Ο Θάνατος που Ονειρεύτηκα» του πολλά υποσχόμενου σκηνοθέτη Παναγιώτη Κράββα.

Περισσότερα στη διεύθυνση …………….. http://www.alef.gr.